Image default

Еко селище Азарея повишава тонуса и самочувствието

Да заживееш съобразно правилата на фън шуй  в сърцето на Троянския Балкан! За някои това може да се окаже твърде екцентрично начинание. Други обаче  не пропускат тази възможност да се заредят с положителна енергия и да подобрят жизнения си тонус-

Очакват ви 6-те дървени къщурки на експерименталното еко селище  Азарея край село Горно Трапе.

Стопаните му твърдят, че са проектирани така, че да създават добър енергиен баланс и да помагат на хората да бъдат по-здрави и жизнени.  Погледнато отгоре, селцето има формата на тибетска мандала /древен символ с положителни вибрации/. 

Вижте видеото от последното ми пребиваване в Троянския Балкан. Информация за еко селище Азарея ще откриете от 1:48 м..

Шестте къщи  са разположени в кръг и са свързани чрез спираловидни пътечки с малката пирамидална структура в центъра.DSC_0203

 Другото, което приковава погледа в Азарея, е необичайната форма на къщичките, изградени по подобие на конусовидна пирамида. Тази структура създавала условия за естествено усилване на космическите сили и неутрализира вредните биогенни и техногенни излъчвания, твърдят създателите им.
 
Прабългарите живеели в шатри, индианците в Северна Америка живеели във вигвами, ескимосите в иглута, да не говорим за пирамидалните конструкции в Египет, Тибет и пр.
Древните хора знаели как да строят къщите си и какви пропорции да спазват.
Нашите предци – прабългарите пък са строили  юрти, които събирали около 5000 човека по време на религиозните ритуали. В горната част на юртата е имало осмостененен символ, който носи позитивни вибрации. 
 
Във всяка една от къщите на екоселище Азарея  ще откриете изображението на такава мандала. Тя  има своята символика и смисъл.
Освен това навсякъде са поставени самородни планински кристали. Според древните те създават по-добра симбиоза между космическата и земната енергия.
Така че създателите им са се се постарали да приложат на практика познанията от  предците ни. Но  са ги трансформирали съобразно съвременния свят, за да може обитателите да се почувстват комфортно и уютно.
 
Хората, които прекарват почивката си тук, се прибират освежени и с повишен тонус.

А някои твърдят, че изживяват истински катарзис, преосмисляйки начина си на живот. Те решават да  поемат по нов житейски път, насочен към духовните ценности. Самото местоположение на Азарея не е избрано случайно. Тази част на Троянския Балкан е заредена със силна положителна енергия

Сериозен сигнал за това как една къща или място въздействат върху здравето, е дали в района има много птици. А тук пернати колко щеш!  В селцето се набляга и на здравословното хранене с по-малко месо и повечко зеленчуци и плодове.
 
Организират се и различни оздравителни семинари и курсове по йога, бойни изкуства и медитативни практики. Идеята е не само да дойдеш тук, за да си починеш сред природата, но и да се замислиш върху житейските ти приоритети и инерцията, която те води неизвестно къде в забързаното ти градско ежедневие. Това е едно духовно пътешествие, от което мнозина се завръщат променени завинаги. 
 
Венета Николова . Пътешествия без край 
 

Други статии

Най–горещият гейзер в Европа извира в центъра на Сапарева баня

Veneta Nikolova

Трявна грее с хиляди сияйни слънца

Veneta Nikolova

Село Стоб и Стобските пирамиди – истории за минало и настояще

Veneta Nikolova
error: Content is protected !!