Image default

Жената или колата?

 

Колкото и да не ни се иска да признаем, много мъже сериозно биха се замислили, ако са изправени пред избора “  жената и колата „!

Потвърждават го и резултатите от проведено преди време проучване по поръчка на международна петролна компания на българския пазар.

Оказва се, че българинът е силно емоционално привързан към своя автомобил. Той гледа на него като на верен партньор в живота. Нещо повече –

14 на сто от нашите мъже дори признават, че са влюбени в колата си

Независимо дали става дума за оцелялата от соц-а трошка, която постоянно се нуждае от ремонт, или бляскавата лимузина, предизвикваща смесени чувства на завист и възхищение . Повечето европейци възприемат автомобила като обикновено средство за придвижване, без което не може. Не така обаче стоят нещата у нас.

кола

Две трети от българските мъже  откровено заявяват, че обичат возилото си, че се гордеят с него и шофират с най-голямо удоволствие, сочи проучването.

При на соца автомобилът се възприемаше по-скоро като лукс.  Но в наши дни  той се превърна в съвсем достъпно удобство.

В момента половината български семейства притежават поне една кола.

Проблемът е, че повечето са стари или внос втора ръка от чужбина. Затова и често се развалят. А от цените на резервните части и услугите в сервиза на човек му се изправят косите!

Затова мнозина предпочитат да запретнат ръкави и сами да ремонтират возилото си, разчитайки на собствената си сръчност и изобретателност.

За някои мъже гледката на разглобена кола, от която се носи ухание на бензин и моторно масло, е по-въздействаща от снимката на знойна красавица, усмихваща се подканващо от кориците на лъскаво списание.

14 на сто от мачовците ни признават, че поправянето на личния им автомобил е една от малкото им радости в живота.

В същото време това е и повод за социални контакти на паркинга пред блока. Защото винаги се намират услужливи съседи и приятели, готови да ти се притекат на помощ с полезни съвети.

Любовта към колата се предава от баща на син

Да не говорим , че много често колите ни са далеч по-изправни от самите нас!

Всеки четвърти шофьор у нас води возилото си поне 2 пъти годишно на сервиз, сочи проучването

В същото време едва един на 10 български мъже признава, че е посетил лекарския кабинет. И още нещо любопитно – голяма част от българите имат усещането, че колата им е от мъжки или женски пол.

Те смятат, че не само жената, но и колата се отличава със своя собствен характер и нрав. Затова често чуваме шофьорите ни да се обръщат гальовно към автомобила си с нежни именца като Мерчана, Сиси, Пиджо, Фичо и пр.

Венета Николова . Пътешествия без край 

Други статии

Традиционната родопска кухня е вкусна, питателна и здравословна

Veneta Nikolova

Зимна приказка в Родопите

Veneta Nikolova

Ще умре и друга камила

Veneta Nikolova
error: Content is protected !!